dissabte, 24 de juliol de 2021

Qu. è és #GastroPoesia? ... Una proposta.











#Gastropoesia és jo.

 I jo sóc un aficionat de cuina,

           més de trenta anys saltejant,  i açò vol diré temps per açò...  

 I Sóc també un soc d'alzina,

                                           o resina de pi i/o de mots, m'agrada tant  dir poesia..., 

quelcom en vers escoltar-me a dir.


       -tant solmne no em sabia...!_ 


Sóc aromes catalanorifenys

         o bé el contrari, sabors i sabers...

                             amazigocatalans; [···] Totalment.

Algú es fa una idea o s'aclara de qui sóc i de què faig...?      

                Va! Afroeuropeu. Sóc Mediterrani, açò!

I sobretot. De Bouyafar fins a Cap de Creus... 

                       O jo de cap a peus i de menú Poeta... I Passin vostés i jo.., 

                              bé molt bé les estones i hores..., i dies molt bons empenyerim i viurem.    

  No hi ha dubte...! 

Totes les persones ho volem! Va!

Un privilegiat en la globalització.

                                                          Açò sóc. 

Cuinetes de poemAs i kaos de tota mena...



Més enllà de l'àpat que us prepari, en el domicili que m'hi convidi, o al pati Terrassa on poesia en llegeixi, a les cases dels altris... O tant és, o bé i bo i en definitiva, caldria dir o diré, primer de tot...: 

m'ho vull pasar i viure bé. Molt bé!

 I Compartir altres formes de vida. 

                       Cultura és viure Oci positiu. Sempre #ÉsSegura. 

Ho veu, ho veieu... 

               Ningú m'és estrany! La Cultura assegura.

#ÉsAssegurançaDePervivènciaÉsSeguraSempre


 .. No bebeu perquè es beu de festa i de persè. Gaudim. 

Vi a taula i teca o el que toqui...

                    La fibra de la poesia. I de la pell suau, de la Vida... 

Després i també cal dir que sembla que el món esta canviant... I molt! I en depén del com i què fem, que el món de sobte... Tombi! I no ens espanti... O ens sigui bo, com l'hora del pati. No cal fer res. Res. Sols Cultura serà treballar(_se). Menjar dormir pixar cagar i compartir... i coccionar i sobretot Estimar.

Ho facin i ho fessim panxacontentes... Totes valtros i gaudir... Jo cuinant-vos! I doncs jo sol als fogons,  un Moment tansols! I me'n torno a la Pastera CSOA, barquereta ancorada ferma (?...) a la Terra, de la Plaça del Forn. A Berga. No hi hauria si no per a mi, cap ni poesia... Ni com a finalitat ni cuinada... Moment on encetar paraula i poemes... La cuina. #ÉsvidaVidorra!

 Tot esperant que també tothom en tregui i destapi o desfermi el seu aport, sabor i Art. 

PqN? 

Tota persona humana en té... Humanitzada. P'rò... Açò és clar!

Sense temps o molt i massa poc o treure suc de tot! Gaudir serà La Rebel·lia! GastroPoesia.

Gastropoesia vol ser, doncs, un venir i anar a cases desconegudes o... A la inversa, tragineu traginem...?

Per què ...

Algú voldria un menú per a tres, màxim, i pq + 1jo seríem quatre, amb un àpat recital a bord del loft barquerta on visc, la qual jo m'he fet a mida, aquí un #Gastropoesia a La Pastera CSOA, casa situada al rovell bell del barri vell de Berga? O és que cuino dins del ventre del llop on m'hi hi he fet jo mateix un laboratori de cuina austera i bonica ...? 

Veniu-hi! Tres+1jo= quatre. Màxim... Poesiagastronòmica...


Consules i encàrrecs:

Comenta

        O bé...,

                   Escriiu 

A hanafiekm@gmail.com

I...

Dir-vos sobretot a totes les persones que em contactessiu... Intenteu tenir a la nevera el que més us agrada, jo ja en portaré caixa plena de secrets, allò que li has de dedicar un xic molt de temps...  I Doncs jo ja us en faria un menú improvisat, P'rò alhora amb una mímima orientació del gust o del què es desitji assaborejar. Tanmateix pot ser vermut dinar o sopar.  Podré i seré capaç de Delejar-vos? Aficionat. Ho afirmo. Crec que sí. Puc!


I si es volen plats i menús, aquells ja ideats i pensats i ja cuinats alguna vegada per mi,  previament..., llavors consulteu-me igual: comentant... O bé contactant. I en aquest cas, sóc  jo qui adquiriria personalment els productes i en prepararia tot; i tot sigui per un  menú tant bo com em sigui possible.. En faig els preparatius acuradament i TMB amb Amor. Ho porto i obriu-me la porta que ho acabo a cal Vostre.

'A mi modo y manera'..., senzill. Fet de i a casa...

ho coccionaria al domicili de les persones interessades...  I hi posarem un final amb postres de poesia!

O si voleu que sigui a la Pastera. CSOA. Berga...

Tant en un cas com en l'altre a domicili, el grup no pot ser de més de 10 persones i recomable seria 6/8... És filosofia de la proposta en sí. I si serà A La pastera reformada i ancorada... Màxim 3, 2,+ 1 i sóc jo! 4.

#LaCulturaAssentaAsseguraÉsSeguraiSempreHoSerà

I si es precisa... Es facilita i també, si cal, una proposta infantil, evidentment també amb sorpresa tipus gastropoesia adptada, bé per a petites i petits o bé per a joves,  o bé si al grup hi hagués nens i nenes o joves, i si ho trien i volen; doncs per mi sí. Això! Que escullin i siguin lliures. Obligats no ho faria ni jo. Avorrir-los.. I tallers, Açò sí. TMB!


La poesia rapsodiada seria escrita per mi o bé escollida i seleccionada de poetes nostrats i TMB... internacionals,  adients per a cada trobada. I amb una edició de tants  micropoemaris i exemplars com se'm demanin. Evitem Bukowsky?


Per tant...

Gastropoesia més enllà d'ummm menú a domicili coccionat, ...molt més adient seria dir-ne: a les cases 7/8 poemes meus o d'Altris,  dir-ne jo 7 sort ó 8 infinit ó +... +!

I viure vetallades com ho vaig fer a la Garrotxa. On vaig percebre alguna il·lusió, als ulls de qui volia un moment d' oci i cultura diferent.  I el mòn canviant.  Ens mostrà un poetafogons entre persones o  familia desconeguda i molt aviat amistat ja fòrem. Canviem xips i en diem cruixents?


Això es gastropoesia per a mi. Canviar hàbits de llenguatge i praxis d'oci i obrir la Cultura a la gent; una persona més qualsevol,  o cap persona pertany  a cap grup de rars estranys... Pertányem a ses cases on fòrem nats

Ningú fòra nat estranger i malalt... O ens hi faci i ens hi tornin sols els nostres paladars... Boj@s!

 #gastropoesia, perquè... vi o cervesa sense teka hmm! ... És o pot ser droga perillosa. Abans hi poso solemnitat. Imagina't! Molta.


Doncs gaudim el vi blanc i negre i rosat i cervesa artesana o ben servida en got o copa freda. O aigua freda de la Font Gran; o amb gas i toc de gel i llimona i menta. Però tornem-hi a taula, tornem a dir

i ...

   En veu alta

                  #Gastropoesia.

                                       #QueHoVolemTot! 

TekaVersar-nos i bons, sobretot constructius, moments, de bon veïnatge viure i passar.  Sudarem de la priva 

#?


I perdoneu-me... Persones Joves... Bo seria dir-vos No ens imiteu. Desastres 80's i als  90's... Fèiem pena.

..Beguts anàvem a hòsties. Consgrades i netes. (?) Fent cultura, cuinar n' és seria primoridial; primordial del i pel fruir de l'anar fent... Cultura. I  Flipeu-vos! Cuineu! És i fa festa! La millor! I  amb final de guitarra i en vers poemes sabors, més dir.  Doncs! Olé!


#Fruir+iferS's-molt-