diumenge, 28 de novembre de 2021

Escalfar cadira o trapitxeo educatiu made in sPain? Segon capítol -d'un llarguíssim serial-


Hola apreciada mestra i tutora. Bona nit, també a tot el professorat i al personal docent i administratiu...

Tal i com està ja penjat al meu blog,  un article extret d' un e-correu que, com aquest, et vaig escriure, mestra tutora, i fa ja unes setmanes, on  et deia que atenent que:
1.
 L'Educació i la Salut SÓN DOS DRETS I DEURES bàsics per a tota la ciutadania i població. I les polítiques han de procurar pel seu exercici i totes les iniciatives legislatives pertinents, han de ser per a tal de fer efectiu aquests, i tots els DDHH. 

2. 
Amb els constants i ja cronificats problemes d' accés AL DRET MÉS BÀSIC: el Dret a una llar, o el que seria més exacte.. El Dret a un 'espai primari per les auto-cures',   on bé viure el bon viure cuinant... per bé conviure netejant; i sobretot amb un accés immediat al padró i als serveis públics que en deriva d' això, ... I sense condicions ni excuses; i menys encara sense cap tipus de restricció o condicionants, que ja en teníem i que la pressuposada gestió del coronavirus i covid19 han magnificat, exageradament... Nefastament. 
Necessitem una llar per a poder ser persones  productives i treballadores. Hi estareu d'acord amb mi totes les persones, hoy que sí? 
I també cal dir que estudiar, és de totes totes, un treballar pel bé i drets propis i comuns, oi? Crec que sí. Cracks! Profes i alumnat i personal i direcció. Menys pedrooo's! Cat.es!

 O sols ens ho volen vendre com una simple eina i mercaderia per a una futura meritocràcia i els seus endolls o itineraris personals? Sent audiovisuals els meus estudis actuals... Per a mi és un Militar, p-rò militar de i a  la Vida. En tenen importància els audiovisuals. El Poder. I influència. Jo sóc pro DDHH. Comunicador. Alimentar intel·lecte i sensibilitats... Defensant-ho.

 El Poder de Narrar és el poder principal i primari. Car avui es narra i també té més audiéncia la narració audiovisual. Potser perquè creiem que ho inclou absolutament tot: 
"La comoditat de no llegir".
 La narració d un guió, diàleg o discurs. 
La Imatge. 
El moviment. 
La successió de plans, el tall i llenguatge que aquests suposen, ja sols quan s' elabora un pla i La manipulació que n'és... I que sempre és i serà l' edició i la posproducció, una mena de mirada política. Això: un manipular en l'Art?... Una intenció. Humanista. O neocon. O venuda al mercat industrial de les Arts. Todo depende...

Per tant mantinc la matrícula total i completa. Perqué és una forma de narració que creará o bé molt bons profesionals, o també allò que n'he vingut a dir 
"future dangerous workers".

Faig, doncs, una crida a la molt nostrada marató de TV3, perquè aquest nadal destinin la millonada que recaudaran, per usar o destinar-la aquesta vegada a ajudar directament la població en qüestió afectada, per tal d'ajudar amb certesa a solucionar el principal agent infecciós, o aquells els qual més disparen els índex d' incidència en la Salut Mental poblacional.

 Com narrar això apreciades mestras i apreciats mestres, com narra-ho i arribar a la' big massa' o el gruix poblacional? 
Amb aquest escrit? 
Amb una sèrie? 
Amb un curtmetratge? 
Amb un documental?
 O bé un reportatge?
 Amb una docuficció?
O filmo com vatot i com sempre... tot, a -fins i fons- de laboratoris privats?

... Una casa avui és una tortura. Hipoteca la salut de tota la població. Per tant és un negoci neocon! Lloguer amb gentrificació associada, a una especulació sense aturador ni fre ni ètica -cap ni una-. No hi ha lloc per a l'Ètica dins l especulació neocon. Mai.

... I aquesta en provoca un continu moviment poblacional. El qual  genera el Déu global més benerat. El capital. El Diner. A costa de la salut. Mental sols...?  'Mare to ta' del meu cor! Tv3...

3.
He resolt també que no resoldré tant fàcil i ràpid com em pensava aquets temes estructurals del neocapitalisme del S. XXI. Casa per a mi. Una.
Ni existeixen  Condicions socials favorables a la vida, ni un bon pacte o consens polític i social.

 I és que si  volem les persones ser productives laboralment, i que a més aportem valor a la societat i generar alguna MENA de riquesa... Jo no subscric aquest consens del 1978, en que t' autoexplotaràs espanyol, bé emmaltint o bé et vendran fum, cortina i tot d'una... hipotecat i mercaderia... Tot mercadaria.

ens ho empassarem? Moltes nits jo em pregunto. Estic malalt, jo?
Pelis doncs voldria fer. Pelis! Video.doc.

Als problemes habitacionals i d' estafa que estic gestionant des del Sindicat de llogaters, per subsanar el dany causat a la meva persona i situació... S hi afegeix que ara m he vist obligat a tornar a Berga. El meu poble. 
  Doncs sapigueu-ho estimat equip docent , i sobretot directiu de l'EMAV.
 Sí, dels 664eu que cobro, no dóna ni per a poc, ni gens ni molt ni poc en sé jo del decreixement; perquè aquesta xifra ja em doni per a tot i em sigui moltíssim més que un No res. Zero.

  Ni tampoc és un No res el No res. Sense res. Viuria dels boscos: recolectant...
 Són sabers d' autogestió? Sobirania? Sense trapitxeos de cap tipus, per sumar-hi a aquesta xifra algun euro brut més. 
Visc amb 664eu al mes. Coses d home  solter i sense càrregues. Familiars? Són carregues les criatures, la familia...? Doncs jo, crec que sí. La meva familia m'ho és. M'ho era. I ho sanaré.
Una feixuga carrega, aquesta que tinc a sobre les meva esquenes.

O bé no tenim esquenes fortes ni un bon sistema tarifari integrat de transport públic? O tampoc visc en condicions per a sentir-me vitalment motivat i gaudir -totalment- dels estudis? 
I que sí... Els aprofitaré -i en tantes oportunitats i convocatòries com a les que en tingui dret, per tenir assignada ja aquesta vacant i assumir-ho Jo, ..  Aquest trist trapitxeo made in sPain... Ja ho vaig escriure o dir per aquí,  des del meu  blog. Aquest any escalfaré cadira. I confio en la convocatòria de juny. Aprovaré. O no...

Sols podré venir un dia o dos a la setmana. Per tal de no ser donat de baixa del cicle i de l'escola. Un dia a la setmana vindré mínim i segur. O dos dies. O... Què sé jo! Si podrem revertir el rumb inflingit d' aquests polítics. En tenim deure. Crec. Que és una obligació ètica i moral. I salaris en joc així com el nostre futur. I la societat que mira masa tv... Es forma al llarg de la vida? Teòric de l' educació, jo?
Però repeteixi curs o no... Pinta que jo mateix ho vull això. Ser repetidor de curs.

 Aquest any centrar-me allà on em sento abusat i que ho estic gestionant a part i més enllà dels estudis... 

No pot una persona sempre abastar a explicar-ho, tot ni tot el dia ...a dia; i menys com a bipolar o bé i millor, d' un defensor dels DDHH.  Dels meus Drets Més Bàsics. I de pas potser afegiré que de ben segur em serà bo canviar de grup classe...

No perquè les consideri males persones o mals compas' o mal intencionades o poc afectades, com totes les persones ho estem avui dia. No. Cert i veritat. Bones persones ho han demostrat. Fills i filles com jo, dels nostres temps... O bé de les realitats personals. Filles i fills.

 Somnio repetir curs per tancar-me per primer cop, dins ben al fons  del armari dels 'psiquiatritzats bipolars ...i genials'? Ja!

 Ja ho sabreu vosaltres equip docent. Directiu. Administratiu. I al nou o hipotètic grup classe, res explicar-los. Res, d'explicar-los res d això tant meu i profond o íntim de la meva vida.  I va ... I m' ha destrossat el Poder de la vida.  Que no s'ho creguin.  Cap estat. Sort de totes vosaltres, persones. Sí,  nosaltres; totes Les persones. No hi ha res contra ningú i menys contra l'escola. Ni els compas. Ni cap professora ni professor. Gairebé no callaria mai. 'Esmaespasmatraumat?!' políticament. Sí.  

 Em torno i permeto o potser em comporto (ho assumeixo...) com sota els efectes d un estigma per mi mateix magnificat. Era fet tot això, cal dir-ho... per compromís per a tal de lluitar contra models de societats excloents i violentes. La Violènvia emmalalteix. Molt! Massa. Cada cop més i més. Messi? Vah!

 Sol i alhora voldria enpényer cap a un món globalment just. Sà. I faré broma dient: soc moro de merda i blanc perfecte? O ni de merda ni perfecte? Sols Rifeny i Català. A seques a les llistes del SOC! Clean & in inglish. Si cal ho diré clean... 

Vull les classes en català... molen molt les llengües. Parlar-ne vàries més... com a profes i alumnes... Molem! 
P'rò cal que ho digui. Vivim moments d intensa aviolentació política. També lingüistica. M' encanta parlar castellà i anglés, i sobretot català i amazic. Dues imperialistes. I Dues esclafades. Res contra ningú... Ja ho sabeu. I ni tampoc no tansols contra el castellà. És Respecte a la terra, on ens relacionem i convivim; i ens volen muts  catalanes persones emmascarades parlant espanyol i Bé. Cap problemo! sols greu, molt greu. Gravíssim context... Analfabets ens governen. 

4.
Crec que com a tutora i professorat em correspón agraïr-vos tots els esforços i atenció dispensada. Tant a mi personalment com al grup aula. Gràcies. 
I sabent que al teu i al vostre abast i al meu n hi ha ben poc, o atenent que he de satisfer 65eu mensualment... I no gaudeixo del respecte al dret bàsic... Habitatge. Intentaré demanar  una reunió amb l'equip directiu o bé tornar a pactar de quines maneres assumeixo el meu compromís de pagar la quota acordada. I què m' implicaria per ex. que aquest mes no satisfés els 65eu del fraccionament pactat. Les gestions virtuals no em van permetre saber d aquesta quota d'escola EMAV de la qual no n'estic lliure. Ni com a discapacitat oficial, ni pels 'efectos del pandemio'... Excel·lents instal·lacions i teconologia puntera... Quota escola. A Terrassa no. I també... Em va molar. La meva familia? Gens els mola que torni als audiovisuals. Gens ho accepten. Molta por? I don't know...

 Comptava i sabia que jo no pagaria més que una sola taxa de 70/80eu, en concepte debdespeses de gestió i material. I sols vull dir que per a  aquest mes trobo adient dedicar els meus 664 eu de RGC a les meves necessitats. Ja que per causes alienes a mi... No puc encarar els estudis en les condicions indispensables, com jo voldria. Amb Una llar o casa per a mi. Perquè em tinc sols a mi. Sol i ben sol Jo al món... D'avui. Mola!

Assumeixo p'rò... Que potser hauré de continuar pagant mes a mes, perquè sino és satisfent els 65 euros mensuals fins a fer efectiu els 6 pagaments... Com que n'assumeixo i assumiré els meus drets assertius d expressar-me, si més ni..., o be que sols un dia a la setmana podré fer presencia, a menys que canvii la meva situació habitacional. Social. Familiar. Humana. Política.

P'rò en sé també de les meves obligacions. De totes les que en tinc amb mi i l alteritat... I quin context ens trobem dia a dia?
Ens veiem dilluns. Demà. Que ja son les 5.30 i m' he despertat per escriure. 
Bon dia! Professorat. Us planyo. Em planyo. I planyo la vida. Si no fessim res! Car ho fem. Ens ho feu. Fàcil i possible.
Gràcies.