dilluns, 22 de maig del 2023

Previsió del clima i dels canvis




















Bon dia a totes les persones, les qui potser es desperten tard. I molts i molts d' ànims, a tota l'audiència o població que es lleva massa d'hora, sota una onada de pol·lució, afectada i causada per una -malgrat tot plegat- estupenda primavera. Primavera i estació, la qual seguirà avançant i amenaçant-nos amb donar pas a un estiu, del qual desitgem poder   -quan arribi-   donar-vos doncs uns millors pronòstics, i si tenim sort, llavors que siguin molt més esperançadors. 

Lluny de tota onada de calor ens hi volem. Molta calor, i onada ni una més, no en volem. I aquest fi de maig ha donat, literalment, alguna esperança... Cosa rara, ha plogut! Efecte crida? Algú ha fet algun ritual o dansa. No ho sabem. 

 Tot i que no amagarem la possibilitat o risc de quedar afectades collites i els rusc d'abelles. Davant la poc melosa possibilitat de temporals de pluja, calamarsades i vent amb forts ruixats, cal dir que al segle XXI sembla que s' han de frenar les inèrcies a les quals en hi hem abocat.

 Treballin o estiguin fent plans, llavors, des del blog que visiten, aquest... Doncs els hi volem compartir la previsió del clima i dels horts, les provisions que calen mentre no  s'albiren canvis i millores; o no ho sabem encara... A que esteu esperant!? O si és que treballareu molt. A'xò no ho sabem... Tampoc. Ni quan ni quant. Ni fins quan, ni on. Ho lamentem. Sincerament.

Entrant ja de ple, ara sí, en la previsió del dia

...Malauradament, estimada audiència, els canvis es faran esperar i semblen seguir sent encara molt necessaris. Per a uns canvis a millor, recomanem llavors, seguir sembrant un gaudir la vida senzillament mundana, i no aquests escenaris de desbordaments turístics i d'altres. Els quals sembla mantenir els seus nivells d'invasió. Si som i sou Lo riu. La vida és previsible que ens torni a somriure.

Lamentem aconsellar que  d'unes distòpies increscendo, doncs que amb bones idees i bona cara, llavors plantar. Plantar cara. També el hi direm que els nivell de preocupació no arribaran a una alarma generalitzadament ben plantejada, i molt menys encara, de cap manera, ben gestionada. 

Residus arreu seguirà sent la tònica a moltes terrasses, paratges i contrades. Escoltin BRAMS..., si vostés son mes sostrenibles

Animin a reciclar-se a tots aquests  guarrillos. Per tant la previsió és a hores d'ara, que grups i blocs i conjunts d' animats d'estat d'ànim, seguiran persistint en animar als desanimats. Llavors feu d'aquests Col·lectius, sí  ja que aquests últims, com anirem veien, també experimentaran un anar nodrits i increscendo, i nodrint de pas els teixits de la terra.  I les files de consciència es desitjable que augmentin els nivell, per a tal de corregir els dèficits existents.

Uns col·lectius que seguiran aclaparant les crítiques i sostenint les cures comunitàries tanmateix. Cures i responsabilitats les quals els governs seguiran entestats en plantar-se i esfumar a tort i dret tots els Drets. I Humans seguirem d'en peus i no respondrem sols de les seves responsabilitats, de les quals seguiran Ells fent transvessaments o apel·lant i condemnant a que sigui la població animada, la que es faci càrrec i responsable de la població desanimada, degut a augmentar els nostres nivells de serveis tancats, barrats i vigilats, per uns agents privats. Privats em sembla que de tota virtut. 

Dit això els animem a que a manca de balcó seguin si més no, amb un coixí al finestral, a modus de quasi luxe i balcó. 

I si podem tant bé com ens sigui possible, o bé i tanmateix  regularment els anunciarem tot d'alternatives als mercats globals i corporativistes, i ho farem molt aviat amb propostes de sostenibilitats i d'ecologia.

 I aviat també, per si plogués avui que fa dia gris, els oferim receptes de tardor en plena primavera. Cigrons o bacallà. I la previsió d'avui del clima i de tot canvi s'està acabant. Ja llavors sols afegir o dir que les llavors i tot segueixen igual. Parin atenció on els canvis col·lectius es fan evidents i la majoria de voltes, a les catalanes i catalans, i arreu del món no ens deixen animar patis ni trasters ni tampoc als desanimats. Sols si lloguem o millor hipotequen ses nostres vides, llavors poders estan, i a mes a mesmés o molt contents. I doncs!

 Massa cinisme seguirà sent confrontat. Combatre, no volen que ho diguem. I ho camuflem, entre línies. Claus i esclaus per un pany un pom i una llar. Persisteixin.  Les policials forces si que ens combaten. De seguretat no en queda ja ni la social. Un cordó, ni un en cal. Però persisteixen insistents, ambdues parts.

Una no té raó ni fonamentada, per tant cap democràcia no naix de violència. Buidar csses encara no serà pecat. Una normalitat atípica.

No acabarem llavors, sense saludar la mare terra, els elements, que com jo i com vostés... A'xí com tot ésser carregat -i de vegades massa fins i tot- la vida; o en aquest gest de sostenibilitat, basada en el respecte a Tot, és fet a'xí que volem compartir que preveiem, que estem molt aprop de reeixir. En les utopies. I nanos presidents, presidentas, Madrenas! Monbus... Curreu-vos-ho.

 No permetin que ens currin a hòsties consagrades, a naltros... Les que sempre llavors hi estem sembrant. Hi som. I us saludem ara que algunes Madrenas i Madrenos d'arreu, les perdrem de vista i segurament preveiem i ens confirmen que grimparan en breu o s'espera que ben aviat. Tota la prudència en el votar. Aconsellem des dels estudis fora o extra universitaris.

Es preveuen i albiren forts canvis de poltrona. I es troba... Es Troba a faltar a qui als nostres cors encara hi està i romandrà Tortell Poltrona.

 Els generadors de canvi sempre estan i romandran entre nosaltres. Si us plau mantinguin la flama apagada si paguen a ENDESA. Ens importa més que tenir molta audiència. No privatitzar. 

Bona tarda... Passaran vostés de moltes maneres i formes de consum. Ho sabem! Què gris avui desperta el dia..., ara just que passa un minut de les 11.30h.

Passin doncs entre les llavors, el millor dels dies possible. I també la nit més inoblidable. Depèn de totes vosaltres i sobretot  de totes nosaltres. Les persones, eh! I siguem-ne. A'xò. De bones persones, el molt aqui no és mot que sobri. Mai... 

I ja dit això, doncs que els tornem a esperar demà, i no els hi sabem encara dir a quina hora podrem seure a escriure. En directe i en diferit, segur! Tot alhora. Assegurant-nos de boni bé poder seguir. Compartint. Tot és possible i no això que vivim encara avui. Reconeixem impossible fer-ho tot i tot i tant malament?

Cases sense gent, per als turistes; i gent treballadora sense casa. Insostenible! Persisteixin. Please! Come back to your home! Your houses and flats and your homes. We are tired of all of this turístics apartaments! No tired of all of you, no. El següent! I bé audiència estimada, cal dir que de 

7/10 are bad turistes

3/10 we're so glad to have between to all of us. Here and here. Ja jo els dejere en la pau i la calma. D'unes lectures. Millor llibres que Lectures revista. Que la Pronto seguirà sent de les venudes. La que més! 

Cal regalar-se fires i llibres i birres. Literalment.

Bona tarda. I moltes gràcies, no ens calen. Fem radiobloglliure&inc